Friuli-Venezia Giulia regionen är ett stort landområde mellan Alperna och Adriatiska havet. Regionens kombination av mark och klimat är utmärkt för vinodling, och vintraditionerna går tillbaka till romartiden. Friuli Grave är bäst känt för vita viner gjorda av Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio och Friulano.

Cormòns

Cantina Produttori Cormòns grundades i slutet av 60-talet av vinmakare i Cormòns, som vårdade en hundraårig tradition. Grundarna förutspådde att vinstockarnas och vinets framtid inte var kopplade till nyckfulla trender, utan till långsiktig utvecklingen av marken i deras område. För närvarande omfattar Cantina Produttori Cormòns cirka 400 hektar mark med vinstockar, som ligger i DOC Collio, Friuli Isonzo Friuli och består av mer än 120 medlemsproducenter.

Antonutti

Casa Vinicola Antonutti Vini, grundat av Ignacio Antonutti 1921, ligger i Pasian di Prato i hjärtat av DOC Friuli Grave. På den familjeägda vingården har fyra generationer bidragit till att alltid få ut det bästa från deras över sextio hektar med vingodlingar på Grave del Friuli slätten. Den tuffa steniga jorden där är idealisk för högkvalitativ vinproduktion. Både vita och röda viner, från såväl inhemska som internationella druvsorter, vinifieras i tankar av rostfritt stål.

 
!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.