Omedelbart söder om den franska ön Korsika ligger den autonoma regionen Sardinien. Sardiniens viner skiljer sig från de som produceras i övriga Italien. Deras unika karaktär anses ofta ha mer gemensamt med spanska snarare än italienska viner. Detta beror delvis på användningen av druvsorter som sällan används i andra delar av Italien, som Nuragus, Vermentino och Cannonau (Sardinian Grenache).
Gabbas
Familjen Gabbas egendom ligger i Locoe dalen vid foten av Supramonte bergen, i den centralt belägna regionen, Barbagia. Efter att ha vunnit en serie av Gambero Rosso-utmärkelser är Giuseppe Gabbas idag en av Sardinien mest berömda vinmakare. Hans viner är kända för att vara genuina exempel på traditionella sardiska vin typer. Gården består av 20 hektar vinstockar, främst Cannonau de Sardegna, som utgör 80% av odlingarna, tillsammans med Vermentino och en annan lokal sort som heter Muristellu. Muristellu är en röd druva som används i små mängder i blandningar för att ge vinerna extra fyllighet och djup.