Vid "tån" på den Italienska halvön ligger det bergiga Kalabrien. Regionens vingårdar domineras av två druvor, den röda Gaglioppo och den vita Greco. Men dessa druvor av grekiskt ursprung varierar ofta märkbart i stil från en vingård till en annan. Klimatet i Kalabrien är fullt av kontraster, från de kalla Sila och Aspromonte bergmassiven till de varmare kullarna vid kusten finns det stora variationer i temperatur och väderförhållanden, vilket skapar många intressanta mikroklimat för vinproduktion.
Fattoria San Francesco
I området San Francesco, i Cirò regionen i Kalabrien, bildades år 1578 ett kloster, omgivet av vingårdar och olivlundar. Sedan en lång tid är gården inte längre under kyrkans kontroll men vinstockar och olivträd som planterats av munkarna har allt sendan dess producera fina viner och utsökta olivoljor. Sedan 1777 har familjen Caparra-Siciliani ägt och förvaltat denna framträdande och historiska egendom. Fattoria San Francesco producerar ett omfattande sortiment av traditionella kalabriska vita, rosé och röda viner från de ursprungliga Gaglioppo och Greco druvorna i hjärtat av Kalabriens flaggbeteckning, Cirò D.O.C.