top of page
Italy_map_with_regions_apulien.png

Apulien (italienska: Puglia) är den södra regionen som bildar ”klacken” i den Italienska stöveln. Den en av de hetaste och torraste regionerna i Italien med sommartemperaturer som ibland når upp till och förbi 40 °C. Regionen tävlar med Sicilien om titeln som Italiens mest produktiva vinregion och bidrar med nästan en femtedel av Italiens totala produktion. Apulien har kämpat med ett rykte om kvantitet över kvalitet men nu för tiden produceras allt fler kvalitetsviner i Apulien.  En mängd olika druvor odlas i Apulien inklusive till exempel Anglianico, Negro Amaro och Primitivo.

Tenute Emèra Winery
(Antica Masseria del Sigillo)

Antica Masseria del Sigillo grundades i den lilla staden Guagnano 1989 med avsikten att producera handgjorda viner i ett område som mestadels tagits över av stora industriella verksamheter. År 2005 köptes egendommen av Claudio Quarta, en affärsman som respekterade denna filosofi. Idag har Claudio Quartas vingårdar, Tenute Eméra (Antica Masseria del Sigillo), Cantina Moros (Salice Salentino) och Cantina Sanpaolo (Fiano och Aglianico) samlats i ett enda företag. Claudio och hans dotter, Alessandra och personalen driver verksamheten med hög respekt för tradition men samtidigt med öppenhet för ny framsteg och ett totalt engagemang för miljöhållbarhet.

Conti Zecca

Conti Zecca är en av de mest historiska vingårdarna i Salento, den sydligaste delen av Puglia. Idag drivs den av de fyra bröderna Zecca Alcibiade, Francesco, Luciano, Mario och Marios son, Clemente. Familjens historia av vinframställning i detta område går tillbaka fem århundraden. Grundlig uppmärksamhet ägnas åt; val av idealisk miljö och klonerna för plantering av vingården; val av effektiva och hållbara agronomiska tekniker och skördetiden för druvorna, allt för att garantera effektiv framställning av högkvalitativa viner.

Weekend Market
bottom of page