top of page

Lazio är en region i centrala Italien som omger huvudstaden Rom. Liksom många italienska vinregioner har Lazios vinodlingar mycket gamla traditioner, som predaterar även det romerska riket. Regionens många vulkaniska kullar ger en utmärkt bas för vinodling tack vare den bördiga och porösa marken. Regionen är bäst känd för sina vita viner från druvsorter som Trebbiano, Malvasia di Candia och Malvasia del Lazio.

Casale Marchese

Casale Marchese är en historisk egendom i Frascati, Roms närmaste vinstad, som ligger bara trettio minuter utanför den Italiens huvudstaden i sydvästlig riktning. Gården grundades på 1300-talet vid platsen för två gamla romerska cisterner. Sedan 1713 har egendomen ägts av familjen Carletti.

 

Casale Marchese är bland några få vingårdar i området som är dedikerade till produktion av högkvalitativa viner. De 50 hektar stora odlingarna är planterad med sorter som malvasia puntinata, malvasia di candia, trebbiano toscano, greco, bombino och bellone. Vinstockarna som används till Frascati-vinerna är i genomsnitt 40 år, och vingårdarna är lokaliserade på utmärkta sluttningar med vulkanisk mark. Alla druvor kommer från egna vingårdar som odlas och handskördas med hållbarhet i fokus.
 

Weekend Market
bottom of page